marți, 9 martie 2010

Instructiuni de utilizare si siguranta auto


- Pe timp de iarna si in conditii de ger, verificati daca stergatoarele fata si spate sunt curatate de gheata si pot functiona liber. Indepartati orice depunere de zapada de la baza parbrizului.
Verificati daca stergatoarele spate pot functiona liber in cazul cand se monteaza un suport de bicicleta la spatele vehiculului.
- Daca circulati cu luminile de avarie aprinse, nu puteti utiliza semnalizatoarele de directie.
- Pe timp de ceata, daca scaderea luminozitatii nu duce la aprinderea automata a luminilor, este obligatia dumneavoastra sa aprindeti manual luminile de intalnire, ca si luminile de ceata.
- ATENTIE LA COPII IN TIMP CE MANEVRATI GEAMURILE
Scoateti cheia din contact la parasirea vehiculului, chiar si pentru o perioada scurta de timp.
La actionarea comenzii geamului unui pasager, conducatorul trebuie sa se asigure ca pasagerul nu impiedica inchiderea corecta a geamului.
Conducatorul trebuie sa se asigure ca pasagerii utilizeaza corect actionarea geamurilor.
In cazul aparitiei unui obstacol, in timpul manevrarii geamurilor, trebuie sa inversati miscarea geamului. Pentru aceasta inversati pozitia comenzii respective.
- Regulatorul de viteza nu trebuie utilizat decat atunci cand exista conditii de rulare cu viteza constanta. Nu il activati atunci cand circulatia este foarte aglomerata, pe teren accidentat, in conditii de aderenta slaba sau in alte situatii dificile. Conducatorul trebuie sa ramana atent si sa controleze perfect vehiculul. Este recomandabil sa tineti picioarele in apropierea pedalelor.
- Este periculos sa utilizati superblocarea vehiculului cand o persoana se afla in interior, caci deblocarea este imposibila din interior (fara telecomanda).
- NU SCOATETI NICIODATA CHEIA DIN CONTACT INAINTE DE OPRIREA COMPLETA A VEHICULULUI.
ESTE OBLIGATORIU SA RULATI CU MOTORUL IN FUNCTIUNE PENTRU A PUTEA UTILIZA SERVOFRANA SI SERVODIRECTIA (exista riscul blocarii directiei si nefunctionarii elementelor de siguranta). La oprire, dupa ce ati scos cheia, rototi usor volanul pentru a va asigura de blocarea directiei.
- ATENTIE: NU LASATI MOTORUL SA FUNCTIONEZE INTR-UN LOC INCHIS SAU INSUFICIENT VENTILAT.
- Daca alegeti sa rulati cu usile blocate, retineti ca aceasta poate face mai dificil accesul asistentei
in vehicul, in caz de urgenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu