luni, 15 februarie 2010

Instructiuni de securitate pentru soferi


Cateva instructiuni si informatii privind securitatea soferilor.

- Daca decideti sa rulati cu usile blocate, trebuie sa stiti ca acest lucru va ingreuna accesul echipelor de salvare in habitaclu in caz de urgenta.
- Orice interventie sau modificare efectuata asupra sistemului antidemaraj (unitati de control electronic, cablaj, etc.) poate fi periculoasa. Ea trebuie efectuata numai de personalul calificat de la un service autorizat.
- Aveti grija de prezenta si buna pozitionare a tetierei, fiind un element de securitate: partea superioara a tetierei trebuie sa se situeze cat mai aproape posibil de crestetul capului.
- Pentru a nu aimpiedica eficacitatea centurilor de siguranta, este recomandat sa nu inclinati prea mult spatarul scaunului in spate.
- Nici un obiect nu trebuie sa se gaseasca pe planseu (partea din fata soferului): in cazul unei franari bruste, aceste obiecte risca sa alunece sub pedalier si sa impiedice utilizarea sa.
- Centuril de siguranta incorect ajustate risca sa cauzeze raniri in caz de accident. Chiar si femeile insarcinate trebuie sa poarte centura. In acest caz, asigurati-va ca chinga de bazin nu exercita o presiune prea mare in partea inferioara a abdomenului fara a crea un joc suplimentar.
- Orice interventie asupra sistemului complet pretensionare sau reutilizarea pe orice alt vehicul, chiar identic, este strict interzisa.
- Controlul caracteristicilor electrice alea modulului de aprindere trebuie sa fie efectuat numai de catre personal special, care utilizeaza o aparatura adecvata.
- Sistemul airbag utilizeaza un principiu pirotehnic, ceea ce explica faptul ca la deschidere, produce caldura, emana fum si genereaza un zgomot de detonatie. Deschiderea airbag-ului care trebuie sa fie instantanee, poate provoca rani pe suprafata pielii sau alt disconfort.
Avertismente referitoare la Airbag
- Nu modificati volanul, nici perna sa.
- Orice acoperire a pernei volanului este interzisa.
- Nu fixati obiecte pe perna (emblema, ceas, suport de telefon...)
- Nu conduceti prea aproape de volan: adoptati o pozitie de conducere cu bratele usor indoite. Aceasta va asigura un spatiu suficient pentru deschiderea si eficacitatea corecta a sacului.
- Nu puneti picioarele pe plansa de bord sau pe scaun deoarece in aceste pozitii se pot produce rani grave. In general, mentineti orice parte a corpului departe de plansa de bord.
- Scaunele echipate cu airbag necesita huse specifice vehiculului dumneavoastra. Utilizarea oricarei alte huse ar putea afecta buna functionare a acestor airbag-uri si ar putea pune in pericol siguranta dumneavoastra.

- Un soc de la 50 km/h este echivalent cu o cadere libera de la 10 metri. Altfel spus, neasigurarea unui copil echivaleaza cu lasarea sa la joaca pe un balcon fara balustrada aflat la etajul al patrulea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu